Wednesday, July 9, 2008

... and now for something completely different

Alustan lõpust. Aga rõõmsalt. SINA-aasta on selleks korraks läbi - mõned algatused on oma eesmärkideni jõudnud ja lõpetavad, teised mõtlevad jätkamise peale. Kõiki neid Koos-Bmecte ja FoorumTe: sündmusi, TaRikoti niidimeetreid, Päike Kuuti poolt jalutatud koeri ja paitatud kasse ja Rohelise Kooli Paberikollide poolt ära söödud paberihunnikuid ei jõuagi varsti enam üle lugeda, aga katse kogu see SINA-aasta kokku võtta tegime ikka.

Juuni viimasel nädalavahetusel kogunesime Vodja mõisa Järvamaale, et mõelda selle peale, et mis siis nüüd ikka juhtus :). Ja kirjutamaks endale kirja sellest, mis suunas soovime tulevikus liikuda (teate ju küll - kelleks saada tahan, mis ma tegema hakkan...).

Meiega ühinesid Minni Tint, Martti Andersson, Aivar Haller. Esimest päeva viis koos Kairi B-ga läbi Kaja Kuusik. Ja kuritegu oleks mitte mainida kokkasid... Suur aitäh neile kõigile!
AWKNvnntce
Pika jutu asemel lisan siia mõned pildid, mis annavad aimu suvekoolis toimunust:















Vodjale kogunesid SINAlised nii Tallinnast, Viljandist kui Haapsalust. Pildil Keirin TaRikoti projektist ning Aleksandra U&Ö projektist. Aga seda ma ei teagi, mis hetkel see pilt tehtud on. Võibolla kuulame Minni selgitusi sotsiaalsest ettevõtlusest? Või ootame kannatamatult lõunapausi ja tähelepanu on lootusetult kadunud jääktulu määralt? Või on esimese päeva lõpp ja kaamera taga tuhiseb ringi Mari-Liis ja otsib maastikumänguks salle?





















Teine päev. Martti juhendab SWOT-analüüsi tegemist. Priit juba analüüsibki midagi.

Martti tuli meile appi Gild Bankersist. Koos Minniga Heateost avas ta seda ettevõtluse külge sotsiaalsest ettevõtlusest. Tasakaalupunkti käibes võime nüüd ka une pealt arvutada, sest pärast lõunasööki oli küll korraks selline tunne, et unes me just seda tegimegi ;)














Teise päeva praktilised harjutused keerlesid kahe projekti-idee ümber: Recycle'i moeklubi ja TaRikott. Siin on näha kahte gruppi arutamas, mis võiks Recycle'iga pikemas perspektiivis pihta hakata.

Muide, Recycle'i kohta saab pikemalt lugeda Mari Tepi kirjutisest















FC Floora. Vodja mõisas asub muidu kool, mõisa lähedal asub staadion, mille muru kohe kutsub jalgpalli mängima. Pildil õed Operid ennastunustavalt palli pärast võitlemas. Tegelikult küll Britta ja Hanna. Jahh, mis värk sellega ikka on, et kõik ajavad hullunult ühte palli taga ... ;)





















Meie igapäevase leiva eest hoolitsesid Märt, Joel ja Ott - kuulsad Põhjaka kokad.















Siin me siis nüüd kõik olemegi. Peaaegu kõik. Kolmas ja ühtlasi viimane päev.















Võidukas finiš! Jääb üle ainult uut starti oodata: 11. oktoobril Tallinnas, 18. oktoobril Viljandis ja Haapsalus...


No comments: