Thursday, October 23, 2008

Värsked ideeseemned Tallinnas



Tallinnas võtavad jumet SINA uue lennu esimesed projektiideed.
Kui tahad mõnes idees kaasa lüüa, täiendavalt midagi uut käivitada või hea nõuga toetada, anna endast märku kaja.kuusik@sinanoored.ee

Esimene võimalus SINA tegemistes kaasa lüüa juba 25.oktoobril kl 12.00 - 15.30 Tallinna Ülikoolis.

Väike ülevaade esmastest mõtetest:

:) Erivajadustega inimesed, kaasav ühiskond: Erinevate ühisürituste kaudu koostöö edendamine erivajadustega ning tervete noorte vahel. Sealhulgas on mõttes korraldada ühiseid filmi- ja lugemisõhtuid, linetantsu ja saalihoki trenne. Pakkuda võimalust kogeda, mida tähendab elu ratastoolis. Luua kodulehekülg, mis lükkab ümber eelarvamused erivajadustega inimeste kohta.

:) ReBirth: Luua midagi uut, ilusat ja praktilist vanu materjale kasutades. Selleks on soov arendada koostööd Uuskasutuskeskusega, korraldada töötubasid vana materjali uueks loomiseks, korraldada näitus ning moeshow ettevõtmise reklaamimiseks ning võimalusel müüa loodud esemeid.

:) FOS - Freedom Of Speech: Soov pakkuda noortele võimalust oma arvamuse avaldamiseks ning omaloomingu (näidendid, laulud, luuletused, tantsukavad jm) esitamiseks ja koosloomiseks. Esimeseks sihiks näidendi loomine, mille hilisemast esitamisest saadava piletimüügitulu saaks annetada loomade varjupaigale või lastekodudele.

:) Õpilastevaheline mentorlus: Suurendada õpilastevahelist koostööd. Vanemate klasside õpilased (nt 12klass) juhendab nooremaid.


Lisaks on vormi võtmas ka järgmised ideed:
:) Meedia-klubi: noorte omaalgatusel loodavad sotsiaalreklaamid ning nende levitamine. Soov teadvustada ning mõista meedia ja reklaami mõju ning õppida ise reklaami looma.
:) Positiivne linnakeskkond: "aktsioonid" linnaelanike üllatamiseks. Soov kutsuda inimesi üles enam teineteist abistama, naeratama ning hea sõnaga toetama.
:) Lugemisklubi: noortepärane klubi, kus arutletakse ja loetakse noortele huvipakkuvat väärt kirjandust, mõtteid jagavad Eesti kirjanikud. Soov äratada suuremat huvi lugemise vastu.
:) Kutsekoolide maine: Soov tõsta koolinoorte teadlikkust kutsekoolis õppimise võimalustest ning parandada kutsekoolide mainet.

MILLISESSE IDEESSE TAHAD SINA PANUSTADA?
Pilte Tallinna esimesest töötoast näed:
www.flickr.com/photos/sinanoored/sets/72157608267559806/

1 comment:

BIRK said...

Aitäh Kajale ülevaate eest. Oh neid ided...tahaks kohe päris mitme juures ise ka käed külge panna:)

Kuid tahtsin anda kaks viidet, kust saab plaanide lõpetamiseks inspiratsiooni ja näpunäiteid ammutada.

* www.youtube.com/watch?v=2bMPRluEUI0

* www.genv.net

Lennukaid mõteid kõigile!