Friday, January 2, 2009

Ettevõtlikud noored koostasid heategude kalendri

Kairi Kruus tegi Heategude kalendri kohta toreda pressika. Riputan selle siia ka.

2009. aasta tuleb teisiti - SINA noorteprogrammi liikmed Reelika Maiste, Piia Bergštein ning Valdur Kangur tegid algavaks aastaks erilise heategude kalendri. Kalendris on igale päevale kirjutatud mõni soovituslik heategu tuletamaks inimestele meelde lihtsaid viise, kuidas teistele ja endale rõõmu valmistada.

Heategude kalendri idee sündis Karksi-Nuia noortel Reelikal, Piial ja Valduril sellest, et nad leidsid, et inimesed ei ole tihti väga sõbralikud ning hoolivad ja otsustasid selles osas midagi ette võtta. Headest tegudest pakatava kalendri abil soovivad nad meelde tuletada südamlike tegude väärtust. Lisaks 365 heateole leiab kalendrist Karksi-Nuia Gümnaasiumi algklasside õpilaste joonistusi abistamisest.

Kalender maksab 25.- ja kogu müügitulu (ligi 50 000 krooni) annetatakse Väikemõisa väikelastekodule Viljandimaal. Kalendri koostamist ning trükkimist toetasid mitmed sponsorid nagu Bloom Design, Nuvalo OÜ, Nuvalo Grupp OÜ, Viljandi Maavalitsus, P.M.P ning Viljandi Kultuurimaja. Kalendri tiraaž on 2000.

Heategude kalendri projekt sündis SINA (Suured Ideed Noorte Algatusel) noorteprogrammis, mis alustas 2007. aasta kevadel. Tänaseks on juba ligi 50 noort läbi viinud 12 algatust, mis tegelesid loodushoiu, integratsiooni, lastekodulaste, hüljatud loomade jpmga. 2008/2009. aasta lennus osaleb 64 noort 8 projektiga. SINA annab noortele väärtusliku ning alternatiivse õppimiselamuse, teravdades ühiskondlikku vastutust ja arendades teadmisi sotsiaalsest ettevõtlusest. SINAle pani aluse Heateo Sihtasutus.


Lähem info:

Kairi Birk
kairi.birk@sinanoored.ee

Vaata ka siia.

No comments: