Wednesday, February 18, 2009

Lummatud su sõnadest

Või ei, mitte üksnes su sõnadest, vaid kogu komplektist – hääletoonist, kehakeelest, sõnumist ja selle esitamise viisist. Lummav esinemine ning veenev suhtlus on arendatav, kuid eeldab hulgaliselt praktikat (ning võib vabalt alata kodus peegli eest ilmekast lugemisest ;).

Mõningaid mõtteid, kuidas arendada endas kõnemeistrit, jagati Viljandi ning Tallinna SINA töötubades. Viljandis juhendas 07.veebruaril SINA'lisi Anna Karolin ning Tallinnas 15.veebruaril Uve Poom.

Aga lisaks lingin teile ka Apple'i ja Pixar Animation'i juhi Steve Jobs'i kõne Stanfordi lõpuaktuselt, mille esimest osa ka Uve oma töötoas näitas.

See on suurepärane näide, kuidas kasutada oma esinemises lugusid sõnumi veenvamaks ning meeldejäävamaks esitamiseks. Aga lisaks, pean ma tunnistama, on tegu ka paeluvate lugudega julgusest otsida ja teha seda, mida tõeliselt armastad. Julgusest eristuda ning valida see tee, mida hinges õigeks pead. Sest mõnikord lööb elu meile tellisega otse näkku ning kõige kergem tõusta ja edasi sammuda on siis, kui teed seda, millesse usud.

Aga kuulake parem ise!

No comments: