Saturday, February 21, 2009

Party on wheels on 4.märtsil kell 20:05 Pealtnägijas ehk meedia tungib peale.

Nagu ikka leiab meedia head ideed justkui iseenesest ülesse. Just nii juhtuski POWga. Sellel rahulikul neljapäeva hommikul helises telefon ja minu suureks üllatuseks oli teiselpool toru Kadri Jaanisoo saatest Pealtnägija ettepanekuga teha minust ja Karlist lugu. Pealtnägijasse sattumise põhjuseks oli meie aktiivsus ja head tuttavad. Nimelt oli saatejuht helistanud meie ratastooli line tantsu juhendajale Kaie Segerile kes soovitas meid kuna me olevat õudsalt vahvad kutid, kes tegelevad igasuguste erinevate asjadega.

Meil oli planeeritud järgmiseks päevaks ühika toas kohtumine Neeme Kariga , kes on firmas Broadline korraldanud mitmeid avalikke üritusi. See tundus filmimiseks liiga mage ja otsustasime teha kohtumise Tabasalus Baby Back Ribses.

Järgmine päev poole kaheteistkümmnest oligi 5 liikmeline võttemeeskond meie väikeses Astangu ühikatoas. Mikrofon küljes ja paika sättituna oli aeg kaamera ette sõita. Selleks, et kallutada saate teemat Party On Wheelsile ja positiivsusele saatsime ajakirjanikule väikse projekti tutvustuse. Tundub ,et see läks meil korda kuna Kadi küsimused olid väga positiivsed. Väga suurt esinemis kohmetust mul õnneks ei olnud. Minu suureks üllatuseks oli reporter meid linna peal märganud ja omakeskis mõelnud mis asju nad siin küll ajavad. Karl tehnika huvilisena uuris kaamera kohta igasugust infot. See kord oli neil maha jäänud Maci armastajast kaameramees kellega oleks Karlil juttu jätkunud kauemaks. HD vormaadis pidi nägema suvel toimuvat üldlaulupidu. Karl tõelise suhtlemis geeniusena vastas igale küsimusele nii vaimukalt kui võimalik, vahel isegi nii vaimukalt, et Kadi Jaanisoo turtsatas naerma.

Aeg oli kiiresti möödunud ja tuppa astus meie mentor Kaspar, kes tuli meid minu isa bussiga Tabasallu viima. Ega me ei lasknud ajakirjanikul niisama olla ja rakendasime enda teenistusse, Karlile jopet selga aitama. Joped seljas suundusime alla ja bussi peale. Seda kõike filmiti ka kaameraga. Tekkis tunne nagu saateks ei ole Pealtnägija vaid hoopis „Üks päev POW-ga“. Bussiga Tabasallu sõites kasutasime eelmisel SINA koolitusel õppitud Steve Jobsi nippi, rääkites Kadri Jaanisoole põnevaid kuid lihtsaid lugusid oma elust. Selle peale ütles ta, et meist peaks terve saatesarja tegema.

Baby Back Ribses kohtusimegi Neema Kariga kelle juhuslik leidmine Tauno poolt aitas meil väikesest kimbatusest kas me ikka saame hakkama üle saada ja projekti liikumisele taas võimas hoog sisse lükata . Arusaam sellest ,et tema oskuste abil on võimalik aidata kaasa ühiskonna paremaks muutumisel meeldis talle nii väga, et ta tahtis kohe käed külge panna ja paljud asjad ise korda ajada. Aga selle peale selgitasime SINA põhimõttet ,et me tahame nii palju ise õppida kui võimalik. Soovitasime Neemel tulla mentoriks mõnele SINA 4. lennu projektile. Uurisime Neemelt täpsustusi küsimustele mis puudutas kaubamajas ürituste tegemist. Vahepeal kutsuti nii Neeme kui ka Kaspar Pealtnägija küsimustele vastama. Kohtumise lõppus leppisime kokku järgnevad plaanid ja kuidas edasine suhtlus jätkub.

Esmaspäeval filmitakse veel elektriratastooli saalihokit ja ratastooli line tantsu aga seda kõike kuuleb ja näeb täpsemalt juba järgmisel kolmapäeval ETV-s 20:05 saates Pealtnägija või kordust neljapäeva päeval, reede hilisõhtul või laupäeva päeval.Aga kui jäid ka kordused nägemata või telekas pole teie sõber aitab teid välja internet ja ETV kodukal asuvad saadete kordused.

6 comments:

Mees, kes on said...

VINGE!!

elisa-johanna said...

ma tahtsin ka just kirjutada, et väga vinge, aga rauno jõudis must ette. jõudu!

Anonymous said...

Nii mõnus on näha kuidas meie lennu prjektid tuult tiibadesse saavad, natuke aega tagasi nägin Delfis uudist VELO kohta, nüüd on POW Pealtnägijas ja eks ma ole uhke selle üle ka, et Vaatevinkel Kalevmeedias oli :)
Edu!

Artur said...

Superlahe! Ootan Pealtnägija saadet suure huviga!

Anonymous said...

Vingeee, poisid!
Ootan huviga, meil on Kairiga selleks puhuks telekapidu plaanitud lausa:)

BIRK said...

täpselt, täpselt:) Tuleb suur telekapidu! Ja ma loodan, et kõik SINA-lised teevad sama. Ootan juba.

Ning Jüri sissekanne oli mõnus ülevaade telgitagustest, äitäh.

Äge töö poisid!

Kairi